Massages indvirkning på kredsløbet

Forskere har konkluderet at når kroppen masseres, øges cirkulationen i venerne som dermed hjælpes med at transportere blodet tilbage til hjertet. Det er derfor det er vigtigt altid at massere mod hjertet. Massage får blodkarrene til at udvide sig, hvilket giver en god blodgennemstrømning i musklerne, som derved får lettere ved at komme af med affaldsstoffer. Undersøgelser har også vist at massage kan hindre dyb venetrombose.

Massages indvirkning på huden

Når man masserer, vil man altid røre huden. Denne berøring stimulerer huden, dens blod- og lymfekar, nerver m.m., og er med til at øge blodgennemstrømningen. De steder på huden, hvor blodgennemstrømningen bliver varm og rød, er der en særlig stor ophobning af affaldstoffer. Den øgede blodgennemstrømning (som ses ved den røde og varme hud) medvirker efter endt massage til at få fjernet denne ophobning. Massagen kan også øge produktion af Histamin.

Bindevævsmassage, hvor man bliver oppe i de øvre lag i stedet for at trykke igennem bindevævet og ned musklerne, bearbejder bindevævet i huden. Bindevævsmassage er ydermere godt for at bearbejde cellulite.

Source: A.M. Massageskole, Bagsværd, Danmark.